Prajitura Fanta

de Lau in Prajituri, 2 Mar 2011 | 10337 vizualizari

 

reteta o am de aici de pe site,am modificato putin

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri margarina topita
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de portocale
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 1 plic de gelatina
  • 200ml frisca
  • pulpa de la 2 portocale
  • Jeleu:
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 400 ml suc de cirese
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

blatul:galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca bine dupa care se cern peste oua. Se amesteca bine. Blatul obtinut se pune intr-o tava unsa si tapetata, se da la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

crema:budinca se amesteca cu zaharul, un pic de lapte si se omogenizeaza. Restul de lapte se pune pe foc si cand fierbe se ia de pe foc, se adauga budinca, se omogenizeaza bine. Se pune din nou pe foc pana se ingroasa bine. Cand s-a racorit putin se adauga margarina topita si se omogenizeaza.

Gelatina se hidrateaza in putina apa rece 10 min. Se incalzeste la baie marine pana se dizolva. Se amesteca in budinca si se lasa la racit. In crema se incorporeaza pulpa de la portocale taiata marunt. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca.

jeleul:praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc. Restul de suc se pune pe foc si cand s-a incalzit se pune budinca. Se amesteca bine pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Pe o tava punem blatul-crema de vanilie-jeleul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie